Vuonna 1995 perustimme veljeni Antin kanssa Puusepänliike Veljekset Aitto-Oja Oy:n, joka on tullut tutuksi Tapijola-tuotemerkistä. Ensimmäiset toimitilat vuokrattiin isältä – Vanha navetta toimi kymmenen vuoden ajan ikkunatehtaana. 

Yritystoiminta alkoi perinteiseen malliin: Kulkupelinä Hiace, rappuset katolla ja työkaluja ja tarvikkeita auto täynnä. Aluksi asensimme muiden valmistamia ikkunoita, mutta jo vuotta myöhemmin käynnistimme oman ikkunoiden valmistuksen.

Alussa toimintaa leimasi kova halu tehdä asioita paremmin ja into kehittää itseä, tuotteita ja yritystä. Meillä ei ollut tapana sanoa asiakkaalle ei. Koko toiminnan lähtökohtana oli pyrkiä täyttämään asiakkaiden toiveet viimeisen päälle.

Yhteistyökumppaneita ja kylänmiehiä ja -naisia on matkalla tarvittu

Isän lisäksi monet muut ihmiset ovat olleet toiminnassamme vuosien varrella tärkeänä tukena. Veljemme Olli oli alkuaikoina paljon toiminnassa mukana ja tulipa meidän käytyä Ollin kanssa työreissulla Moskovaa myöten. Tuolloin itse olin 21- ja Olli vasta 17-vuotias.

Ensimmäiset vuodet olivat taloudellisesti hankalia. Jälkeenpäin on todettava, että pahimman yli auttoivat kova työ ja asiakkaat, jotka luottivat tuotteisiimme. Pienelle ikkunatehtaalle toi haasteita myös vaativa toimitusketju mittauskäynnistä valmistukseen ja asennukseen. Apuna on tarvittu hyviä yhteistyökumppaneita.

Laadukkaat tuotteet ja asiakaslähtöinen toiminta

Toimintamme peruspilarit eivät ole vuosien varrella muuttuneet: Laadukkaat tuotteet ja asiakaslähtöinen toiminta ovat edelleen yrityksellemme tärkeitä arvoja. Pitkä kokemus on auttanut tekemään toimitusketjusta rutiinia sekä kehittämään aktiivisesti toimintaa ja tuottavuutta.

Alusta saakka on pidetty huolta, että ikkunat täyttävät niille asetetut standardit ja vaatimukset. Kehittämistä on tehty myös laatujärjestelmällä ja tuotteiden testaamisella. Olemme halunneet kehittyä vastuullisena yrityksenä kehittäen tuotteiden energiatehokkuutta ja ekologista toimintaa. Tärkeintä meille on edelleen, että asiakas saa mitä tilaa – laadukkaat, tilausta vastaavat ikkunat, sovitusti toimitettuna.

Jussi Aitto-Oja
toimitusjohtaja

Palvelumme alkaa maksuttomalla mittauskäynnillä!