Pieksämäellä toteutettiin 2022-2023 kaksi taloyhtiön energiaremonttia, joiden yhteydessä molempiin taloyhtiöihin vaihdettiin Tapijola-ikkunoiden ikkunat. As. Oy Pieksämäen Mäkikatu 5-7 ja As. Oy Pieksämäen Mäkisoppi siirtyivät energiaremontin myötä kaukolämmöstä maalämpöön. Saadakseen projektiin Aran tukea tuli taloyhtiöiden uusia myös ikkunat ja ovet normiston mukaisiksi, jotta lämpö saadaan pysymään sisällä rakennuksissa.

Tapijola-ikkunat valittiin hyvän hinta-laatu-suhteen, referenssien ja hyvien kokemusten perusteella

Taloyhtiöiden isännöinnistä vastaavan Retta Isännöinti. “Tapijola-ikkunat valikoitui ikkunatoimittajaksi monestakin syystä. Hyvän hinta-laatu-suhteen lisäksi Tapijola-ikkunoita puolsi heidän referenssinsä sekä myönteiset kokemukset kyseisestä toimittajasta. Myös Tapijola-ikkunoiden sijainti lähellä remontoitavia kohteita oli plussaa,” kertoo isännöitsijä Matti Heimovaara.

Toimivaa kommunikaatiota ja yhteistyötä

Heimovaaran mukaan yhteistyö Tapijola-ikkunoiden kanssa sujui läpi projektin moitteettomasti. “Yhteistyö oli toimivaa ja projekti oli aikataulullisesti sitä, mihin toimittaja oli sitoutunut. Kommunikaatio Tapijola-ikkunoiden kanssa oli helppoa, sillä yhteyshenkilö oli hyvin tavoitettavissa ja saatavissa myös paikan päälle lyhyelläkin varoitusajalla.” Heimovaara kiittää myös sitä, että osakkeenomistajilla oli mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Heille pidettiin tuote-esittely, jossa osakkeenomistajat saivat ottaa kantaa tuotteiden ominaisuuksiin, väreihin ja lisävarusteisiin,” Heimovaara kuvaa.

Asukkaat tyytyväisiä laatuun ja laskennallinen energiatehokkuus on noussut 

Heimovaaran mukaan asukkaat ovat olleet tyytyväisiä uusittujen ikkunoiden toimivuuteen ja laatuun. Kaikki meni 99%:sesti kerralla maaliin molemmissa kohteissa ja nekin pienet nyanssit, mitä jälkikäteen säädettiin, hoidettiin Tapijola-ikkunoiden puolelta moitteettomasti. “Kun remonteista tulee kuluneeksi täysi vuosi, nähdään myös remontin vaikutus energiankulutukseen. Nyt jo nähdään, että laskennallisesti energiatehokkuus on noussut ja säästöjä tulee,” Heimovaara kertoo.

Isännöitsijä: “On tärkeää, että ikkunatoimittajaa valitessa panostetaan laatuun ja palveluun.”

Heimovaara suosittelee Tapijola-ikkunoita ikkunatoimittajaksi muillekin taloyhtiöille. “Ikkunaremontti on taloyhtiöille iso investointi, joten toimittaja kannattaa valita huolella. Ikkunoiden tulee palvella seuraavat 20-30 vuotta. On tärkeää panostaa niin tuotteiden kuin palvelun laatuun, jotta saadaan sitä, mitä halutaan. Tapijola-ikkunoilta saa nämä molemmat. Heillä on hyvä lähestymistapa asiakkaan suuntaan. He kuuntelevat asiakasta ja haluavat palvella.”